Øst og vest for Alanya ligger det innbydende turkise middelhavet med gyldne sandstrender. Disse utgjør sammen med de storslåtte Taurusfjellene med sine pinjekledde åser, et landskap som nesten tar pusten fra deg.

Mesteparten av gamle Alanya ligger på halvøya som stikker ut i havet , deriblandt den gamle Seldsjuk borgen oppført av Alaadyn Keykubat på 1200-tallet. Det gamle festningsverket ligger som en krone på toppen av høyden, og strekker seg over 5 km og har 150 utkikkstårn.

Fra toppen av minareten til den gamle ærverdige Süleyman moskeen, har man en fantastisk utsikt over hele byen, fjellene og Middelhavet.

Rett nedenfor finner man den hyggelige havnen med Alanyas kjennemerke Kizil Kule – Det Røde tårn fra 1225, langs havnen finner du barer tesalonger og restauranter.

Under borgen, langs klippene finnes det flere huler og grotter. Noen av disse kan kun nåes med båt, men den mest berømte, Damlatas kan nåes til fots. Damlatas grotten er en dryppstensgrotte kjent for sine flotte stalaktitter og stalagmitter, og ikke minst for sin helsemessige effekt for bl.a. astmapasienter. Temperaturen i grotten er konstant 22 ˚ og luftfuktigheten 90%

I Alanya finner du over 50 apotek, 360 gullsmeder, 230 skinnbutikker, 750 barer og restauranter og 164 dagligvarebutikker. I tillegg finnes flere store supermarkeder, 36 internett kafeer og 4 sykehus. Av disse 4 er det et statlig, et universitetssykehus og 2 private.

Markedene anbefales i gå på. Disse vil gi deg en ordentlig opplevelse av at du er i Tyrkia.
Det er også et marked hver dag i Alanya områdene.